woensdag 20 november 2013

State Magazine: "Keizer maakt debuut album af in Duitsland"

De afgelopen weken kwamen er raadselachtige Instagram-foto's vanuit Duitsland, met Nederlandse mc's als Keizer, Bokoesam en Kraan in de hoofdrol. Wat zien we hier? Opnames van de realitysoap 'Rappers Opgesloten in een Duits Huis'? Een gezamenlijke vakantie? Tijd om een van de hoofdrolspelers te bellen.
Keizer (inmiddels weer terug in Nederland) aan de telefoon: "We hebben daar mijn album afgemaakt. Dat was eigenlijk al af, maar er waren al wat dingen gedateerd geraakt - sommige tracks zijn van 2008, 2009. Om er vaart achter te zetten kwam Puna met het idee om een villa in Stelle, Duitsland, af te huren en daar tracks te gaan maken met andere artiesten: Lange Frans is langsgekomen, Lil Kleine, Nino, Boekoesam, Cho en Kraan. En producers als Spanker, Krankjoram, Ryan Lisse. Eigenlijk zouden die artiesten elkaar afwisselen, een per dag, maar uiteindelijk was het zo gezellig dat ze allemaal tot het einde zijn gebleven."

Keizer is tevreden met zijn productiviteit in afzondering: "Je zit daar toch, buiten de bewoonde wereld, en je moet íets doen. Dat motiveert wel. We hadden een studio opgebouwd in een van de kamers, en wie zin had kon daar direct opnemen." Dus, dat langverwachte debuutalbum komt er nu echt binnenkort aan? "Het komt wel dichterbij: we hebben nu een lijst van 30 tracks, waarvan ongeveer de helft op het album gaat komen. Daar zullen er ongeveer 5 of 6 uit Duitsland komen, denk ik. Maar goed, er zitten ook tracks tussen die in 2009 en 2010 zijn opgenomen, die moeten opnieuw worden opgenomen: mijn stem is in de tussentijd veranderd, en ook qua productie kan het beter." Nog geen album direct in zicht dus, maar verwacht een single ergens in januari of februari. Puna filmde de sessies in Duitsland, en komt binnenkort met een serie webvideo's daarover.

Bron: State Magazine