maandag 15 september 2014

Keizer van start met landelijke clubtour: Karma


FunX presents Keizer: Karma Clubtour 2014


17 september is het eindelijk zover en verschijnt Keizers langverwachte debuutalbum Karma. Op donderdag 18 september viert Keizer de release van Karma in Bitterzoet, Amsterdam. De releaseparty is tevens de aftrap van zijn gelijknamige, landelijke clubtour.

FunX presents Keizer: Karma Clubtour 2014
Tot nu toe trad Keizer voornamelijk op in discotheken en op schoolfeesten, maar voor deze tour wilde de rapper zichzelf uitdagen. Hij wil zichzelf hier meer laten zien als muzikant en wil een intiemere en persoonlijkere sfeer creëren tussen hem en zijn fans. De optredens vinden daarom plaats in diverse poppodia door het gehele land. Daarnaast laat hij de muziek op deze avonden verzorgen door een live band.

“In de tour gaat het erom dat de mensen ook echt luisteren naar wat ik precies rap. Natuurlijk zijn er ook nummers waar mensen moeten springen, maar het is een heel ander gevoel. Het is intiem. Het is persoonlijker.” aldus Keizer.

Karma, het album
Keizer heeft sinds het begin van zijn carrière enkele mixtapes en singles uitgebracht. Dit waren voornamelijk “brag en boast” (opschepperige) nummers. Op zijn debuutalbum Karma is de rapper een stuk inhoudelijker. Hij geeft hierop een beeld van zijn leven tot nu toe met de hoogte- en dieptepunten. Er zullen ook feestelijke nummers op staan, maar de rode draad van het album is zijn levensverhaal.

In maart bracht Keizer de eerste single van het album uit, genaamd Wat ga ik doen. De videoclip werd binnen een paar maanden meer dan één miljoen keer bekeken. Eerder deze maand verscheen de tweede single, Liever alleen. Het nummer gaat over de momenten dat hij zijn vriendin zat is, maar op een gegeven moment toch weer naar haar verlangt.

Van het album worden slechts 150 exemplaren gedrukt. Deze zullen exclusief verkrijgbaar zijn tijdens de optredens.

Bekend van
Bij het grote publiek is Keizer voornamelijk bekend door zijn deelname aan verschillende TV-programma’s als Rappers in de sneeuw, Fort Boyard, Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans en De Dino Show. In 2011 was Keizer te gast in het programma Ali B op volle toeren en maakte hij samen met Ali een nieuwe versie van Lenny Kuhrs Troubadour.

Tourdata
18 sep.: Amsterdam (Bitterzoet) - http://bit.ly/KarmaAmsterdam
20 sep.: Hilversum (De Vorstin) - http://bit.ly/KarmaHilversum
04 okt.: Drachten (Iduna) - http://bit.ly/KarmaDrachten
01 nov.: Groningen (Simplon) - http://bit.ly/KarmaGroningen
07 nov.: Hoofddorp (De Duycker) - http://bit.ly/KarmaHoofddorp
08 nov.: Lelystad (Underground) - http://bit.ly/KarmaLelystad